Välkommen att ta ditt körkort hos oss!

Vägen till körkortet

Körkortstillstånd

För att få övningsköra behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd av Transportstyrelsen. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest. Syntestet gör du enklast genom drop in hos oss på trafikskolan, kom ihåg att ta med legitimation.

Ansök här

Introduktionskurs för privat övningskörning

För att få övningsköra privat behöver du och din handledare gå en introduktionskurs. Kursen är 3 timmar plus rast. Kursplanen innehåller tre delmoment:

  1. Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
  2. Planering och strukturering av övningskörning
  3. För trafiksäkerheten viktiga faktorer

Handledaren behöver ansöka om handledarskap hos Transportstyrelsen.

Boka härAnsök här

Körkortsutbildning

Du pluggar teori med hjälp av ett digitalt läromedel där du tar in kunskap via ett interaktivt material genom att läsa, lyssna, se på filmer, svara på körkortsfrågor och göra övningar. Du når materialet genom att ladda ner appen ”Körkort nu med Elevcentralen” eller gå in på elevcentralen.se. Via appen eller elevcentralen.se bokar och avbokar du även dina körlektioner, ser dina inköp och följer din utveckling.

Våra övningsbilar är lättkörda och har en komfort utöver det vanliga. Du kan välja mellan manuell eller automatväxlad bil. Du som vill ta körkort för manuellt växlad bil får övningsköra i Volvo V40 cross Country, Volvo V60 Cross Country eller Volvo S60. Du som vill ta körkort för automatväxlad bil får köra Volvo S60 eller Volvo XC40.

Vi rekommenderar att du varvar dina körlektioner hos oss med privat övningskörning om du har möjlighet. Vi rekommenderar också att du tar med din handledare på körlektionerna för att din körkortsutbildning ska bli så effektiv som möjligt. Vi erbjuder ett förmånligt startpaket som ger dig en bra start på din
körkortsutbildning.

Köp startpaket här

Grupplektioner

Grupplektioner gör att du får längre utbildningstid till samma pris samtidigt som du ges möjlighet att diskutera och dela dina erfarenheter med andra körkortstagare. Utbildning i grupp är dessutom en av de mest effektiva inlärningsmetoderna. Grupplektionerna utförs  i grupp om max 3 elever på specifika övningsmoment, och endast i Norrköping.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som ger dig kunskaper och insikter i hur alkohol, droger och trötthet påverkar din förmåga att köra bil på ett säkert sätt. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster. För att bli godkänd måste du aktivt delta i diskussioner och övningar. Utbildningen bokas i receptionen för dig som köpt startpaket och utförs med fördel i början av din körkortsutbildning. Du som är privatist bokar kursen nedan.

Boka här

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en praktisk utbildning där du får uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Du får prova på din egen körförmåga samt bilens egenskaper och begränsningar på olika väglag. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 4 deltagare per lärare. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster och utförs på Bråvalla Halkbana. Du som köpt startpaketet bokar tid för riskutbildning 2 i samråd med din trafiklärare. Du som är privatist bokar kursen nedan.

Boka här

Förarprov på Trafikverket

Kunskapsprov och körprov bokas i samråd med din trafiklärare. Skulle något av proven underkännas har du upp till två månader på dig att göra ett omprov innan det godkända provet går ut.

 

Anpassat teoriprov

Priser personbil

Startpaket 11000 kr

Tillgång till appen “Körkort nu med Elevcentralen” och elevcentralen.se

10 körlektioner varav 8 körlektioner á 40 min och 2 grupplektioner á 80 min

Riskutbildning 1

Riskutbildning 2

3 lärarledda teorilektioner á 120 min

Syntest för körkortstillstånd

Köp startpaket här

Trafikverkets Avgifter

Kunskapsprov 325 kr
Fotografering vid kunskapsprov 80 kr
Körprov 800 kr
Tillverkning av körkort (Transportstyrelsens avgift) 250 kr

Ordinarie Priser

Riskutbildning 1 900 kr
Riskutbildning 2 2100 kr
Privatlektion personbil 40 min 570 kr
Grupplektion personbil 80 min 825 kr
Åtkomst till appen “Körkort nu med Elevcentralen” och elevcentralen.se 2500 kr
Syntest för körkortstillstånd 200 kr
Lån av bil vid körprov (endast våra elever) 850 kr
Introduktionsutbildning personbil 500 kr
Privatteori 500 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där egen utredning finns 500 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där inte egen utredning finns 900 kr