Välkommen att ta ditt körkort hos oss!

Välj den smarta vägen till körkort och börja din resa i en automatväxlad bil!

Traditionell trafikutbildning grundar sig stort i fordonshantering, därav har en stor del skett i en manuellt växlad bil.
Dagens utbildning handlar mycket mer om trafikbeteende och tolkningar, samarbete och förståelse, därför sker den till större del i en automatväxlad bil där du frigör tänkandet från pedaler till att bearbeta information utifrån i mycket större utsträckning.
Framtidens utbildning vet vi inte vad den ska handla om riktigt än, men vi kommer dit.

Vi på Helens har sedan några år tillbaka förespråkat utbildning i en automatbil först – sen växling. Detta för att utbildningen blir betydligt mer effektiv och föraren blir trafiksäker tidigare vilket alltid varit vår vision. Vi frångår traditionellt lärande och jobbar mycket med utbildning i grupp och digitalt, där vi anser att det passar sig som bäst. Självklart passar sig viss undervisning bäst att göras enskilt och det gör vi också, men i mindre utsträckning än tidigare.

Vi skulle kunna rabbla upp radvis med argument om varför det är smartast att börja i en automatväxlad bil, men ingående lärometodik och hur hjärnan fungerar vid inlärning är förmodligen inget du är särskilt intresserad av, du vill ju ta ett körkort. SÅ- låt oss hjälpa dig på din resa till att bli en trafiksäker förare och att få ditt körkort för personbil-vi vet hur du på bästa sätt kommer dit.

Välkommen till oss på Helens för körkort

Körkortsutbildning

Oavsett om ditt mål är ett körkort för manuellt eller automatväxlad bil så sker en stor del av utbildning i en automatväxlad bil, framförallt i början. Detta för att du ska få en så effektiv utbildning som möjligt.

Teori studerar du via datorn eller mobilen via en app som heter ”Körkortsboken”. Vi erbjuder även teorilektioner enskilt eller i grupp.

Vi kör Volvo och har en bilpark med modeller från XC40 Recharge till V60 Cross country och de drivmedel vi använder oss av är el, HVO100, diesel och bensin. Vi jobbar för att få vår bilflotta helt fossilfri inom några år.

Vi rekommenderar att du blandar körning hemma med lektioner på trafikskolan och ser gärna att din handledare åker med på vissa av dina lektioner hos oss för att din utbildning ska bli så kostnadseffektiv som möjligt. Vi rekommenderar även hemma att ni börjar utbildningen i en automatväxlad bil så att du som förare får bästa förutsättningarna för ett smart lärande och en trygg start i trafiken.

Köp Startpaket automat härKöp Startpaket manuell här

Digital teoriutbildning

I appen Körkortsboken finns allt du behöver för att kunna bli en trafiksäker och miljömedveten förare.

  • Vi varvar fakta och teori med bilder och illustrationer för att du enkelt ska se och förstå det du läser. Du kan också välja själv hur du vill plugga – genom att läsa, öva eller svara på frågor.
  • Till varje kapitel finns det olika övningar, filmer och frågor där du kan välja fritt vilken del du vill börja med. Allt eftersom du förvärvar ny kunskap så kan du följa din utveckling under delen “framsteg”.
  • I appen kan du också sätta ihop egna test av de delar du vill testa dig på, eller låta systemet slumpa frågor för att likna Trafikverkets prov.

Appen och dess innehåll är framtagen och kvalitetssäkrad av STR Service AB för att du ska vara säker på att lära dig ”allt”.

Körkortsboken är en prenumerationstjänst och du kan köpa tillgång till teorin i 3, 6, 12 eller 24 månader. Via vårt startpaket får du tillgång till appen i 12 månader.

 

Nivåkontroll

Denna lektion är på 80 minuter där vi gör en så omfattande kontroll som möjligt på vad du kan, hur du tar till dig kunskap och hur vi ska planera din utbildning framåt. Den här lektionen utförs i en automatväxlad bil.

Grupplektioner

Grupplektioner gör att du får längre utbildningstid och du ges möjlighet att diskutera och dela dina erfarenheter med andra körkortstagare. Utbildning i grupp är dessutom en av de mest effektiva inlärningsmetoderna. Grupplektionerna utförs alltid i automatväxlad bil och i grupp om max 3 elever på specifika övningsmoment, och endast i Norrköping.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som ger dig kunskaper och insikter i hur alkohol, droger och trötthet påverkar din förmåga att köra bil på ett säkert sätt. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster. För att bli godkänd måste du aktivt delta i diskussioner och övningar. Utbildningen bokas i receptionen för dig som köpt startpaket och utförs med fördel i början av din körkortsutbildning. Du som är privatist bokar kursen nedan.

Boka här

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en praktisk utbildning där du får uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Du får prova på din egen körförmåga samt bilens egenskaper och begränsningar på olika väglag. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 4 deltagare per lärare. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster och utförs på Bråvalla Halkbana. Du som köpt startpaketet bokar tid för riskutbildning 2 i samråd med din trafiklärare. Du som är privatist bokar kursen nedan.

Boka här

Förarprov på Trafikverket

Kunskapsprov och körprov bokas i samråd med din trafiklärare. Du måste få godkänt på kunskapsprovet för att du ska få köra upp. Kunskapsprovet är giltigt i 4 månader.

Anpassat teoriprov

Priser personbil

Startpaket 14870 kr

Du blir PREMIUM-kund hos oss och får 10% rabatt på alla dina kör- och teorilektioner (gäller ej riskutbildning 1 & 2)

Det digitala teorimaterialet ”Körkortsboken” i 1 år

3 lärarledda teorilektioner á 60 min

1 st Nivåkontroll á 80 min

8 st  privatlektioner á 40 min

3 st grupplektioner á 80 min

Fordonslektion i grupp á 40 min

Riskutbildning 1

Riskutbildning 2

Syntest för körkortstillstånd

Köp startpaket här

Trafikverkets Avgifter

Kunskapsprov 325 kr
Fotografering vid kunskapsprov 80 kr
Körprov 800 kr
Tillverkning av körkort (Transportstyrelsens avgift) 280 kr

Ordinarie Priser

Körkortsboken Personbil 3 månader 798 kr
Körkortsboken Personbil 6 månader 1150 kr
Körkortsboken Personbil helår 1400 kr
Riskutbildning 1 900 kr
Riskutbildning 2 2200 kr
Privatlektion personbil 40 min 690 kr
Privatlektion personbil 40 min för dig som PREMIUM-kund 621 kr
Grupplektion personbil 80 min 933 kr
Grupplektion personbil 80 min för dig som PREMIUM-kund 840 kr
Fordonslektion i grupp 40 min 445 kr
Fordonslektion i grupp 40 min för dig som PREMIUM-kund 400 kr
Syntest för körkortstillstånd 200 kr
Lån av bil vid körprov (endast våra elever) 850 kr
Introduktionsutbildning personbil 550 kr
Privat teorihjälp 40 min 500 kr
Privat teorihjälp 60 min 750 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där egen utredning finns 500 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där inte egen utredning finns 900 kr