Personbil 2018-01-30T14:32:52+00:00

B-Körkort – Körkort för personbil

Hos oss får du en körkortsutbildning som tar dig ut i trafiken som en säker förare. Du kan välja manuellt växlad bil eller automatväxlad bil. Vi arbetar noggrant med de kunskaper och verktyg som krävs för att klara Trafikverkets förarprov.

För att få börja övningsköra måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Följ denna länk och ansök om elektronisk betalning för snabb handläggning. Vi hjälper dig gärna med ditt syntest här på trafikskolan.

Som elev hos oss kan du övningsköra i Volvo V40 Cross Country, Volvo S60 och Volvo V60 Cross Country.  För dig som vill ta körkort på automat är övningsbilen Toyota Auris elhybrid. Bilarna är lättkörda och har en förarkomfort utöver det vanliga. Vi strävar alltid efter en hög effektivitet i varje lektion så att din utbildning inte kostar mer än nödvändigt. En körlektion är 40 minuter.

När är nästa teoristart?   Klicka här så får du veta

_MG_4490_helens_volvo

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som ger dig kunskaper och insikter i hur alkohol, droger och trötthet påverkar din förmåga att köra bil på ett säkert sätt. Det är en obligatorisk utbildning som sker i grupp med max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster. För att bli godkänd måste du som elev aktivt delta i diskussioner och övningar. Det  är du som tillsammans med resten av gruppen ska reflektera och diskutera kring de ämnen och frågeställningar som tas upp.

Följ länken för att  boka kurstillfälle.

 

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en praktisk utbildning där du får uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Du får prova på din egen körförmåga samt bilens egenskaper och begränsningar på olika väglag. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster och genomförs på Bråvalla halkbana i Norrköping.