Motorcykel 2018-02-19T10:52:49+00:00

MC kort – Körkort för motorcykel

Dags att ta MC-kort? Vi utbildar på alla behörigheter och har moderna motorcyklar med ABS-bromsar samt en egen MC-bana att öva på.

Boka din plats för Risk 1A och Risk 2A här 

Innan du får börja övningsköra måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Om du inte redan har det klart så gå in här och fyll i ansökan om körkortstillstånd och kom in till oss på Helens för att göra ditt syntest.

Vår MC-bana för banträning ligger på Bråvalla. Där tränar du krypkörning, serpentinbanor, balans- och bromsövningar. Vi har även banträning i mindre grupper för att din körträning ska bli så kostnadseffektiv som möjligt – perfekt för dig som behöver mängdträning!

Efter några körlektioner kan du få en dokumenterad utbildningsplan och kostnadsberäkning. Observera att den kan ändras under utbildningens gång av olika orsaker.

Våra motorcyklar


Populära och lättkörda Yamaha MT-07 finns för dig som vill ta körkort på tung hoj. Utrustad med ABS-bromsar för din säkerhets skull.


Populära och lättkörda Yamaha MT-07 finns för dig som vill ta körkort på mellanhoj. Utrustad med ABS-bromsar för din säkerhets skull.

MC_125_beskuren
För dig som vill ta körkort på lätt hoj har vi Yamaha YBR 125 men även Yamaha MT-125 inom kort. Utrustade med ABS-bromsar för din säkerhets skull.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en obligatorisk och teoretisk utbildning som lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister. Du får kunskaper och insikter i hur alkohol, droger, trötthet och andra faktorer påverkar din förmåga att köra motorcykel på ett säkert sätt. Utbildningen belyser även vilka konsekvenserna kan bli och hur du kan undvika dem. Stort utrymme ges för reflektioner och diskussioner och för att bli godkänd måste du aktivt delta i dessa. Riskutbildning 1 kan genomföras redan i början av utbildningen. Utbildningens längd är 3 timmar plus rast.

Boka din plats för Riskettan A i vår webbshop eller ring till receptionen 011-13 00 31.

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en obligatorisk och praktisk utbildning som sker på manöverbanan där du får öva dig i verklighetsförankrade trafiksituationer som är förknippade med motorcykelkörning. Du får praktiskt öva dig i hur du med rätt kurvteknik, bromsteknik och hastighetsanpassning kan undvika att hamna i farliga trafiksituationer. Du får kunskap i hur du skapar säkerhetsmarginaler och hur du kan öka din synbarhet och ditt samspel med andra trafikanter. Utbildningen syftar till att öka din riskmedvetenhet, självinsikt och medvetande om dina egna begränsningar. Riskutbildning 2 görs i slutskedet av din utbildning då det ställs stora krav på att du kan manövrera en motorcykel på ett säkert sätt. Utbildningens längd är 4 timmar plus rast. Vi bjuder på lunch och fika!

Boka din plats för Risk2 MC i vår webbshop eller ring till receptionen 011-13 00 31.