Välkommen att ta ditt MC-kort hos oss!

Körkortstillstånd

För att få övningsköra behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd av Transportstyrelsen. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest. Syntestet gör du enklast genom drop in hos oss på trafikskolan, kom ihåg att ta med legitimation.

Ansök här

Välkommen att köra lektioner hos oss på Helens!

Vi erbjuder två olika lektionstyper på motorcykel.

Banträning – då tränar vi på banorna på Bråvalla, lågfart och högfart i grupp på max 3 elever och en lärare.

Privatlektion – klassisk lektion med en lärare och en elev där ni övar på det moment du är på. Detta rekommenderar vi som första lektion.

Du kan boka båda på den typ av MC du ska ta körkort för A/A1/A2
Du som redan är kund hos oss bokar enklast via ”Nya Elevcentralen”

Boka privatlektionBoka banträning

Körkortsutbildning

Du pluggar teori med hjälp av ett digitalt läromedel där du tar in kunskap via ett interaktivt material genom att läsa, lyssna, se på filmer, svara på körkortsfrågor och göra övningar. Du når materialet genom att ladda ner appen ”Körkortsboken” eller gå in på korkort.nu. Via appen ”Elevcentralen” eller ec.stroptima.se bokar och avbokar du körlektioner, ser dina inköp och följer din utveckling.

Din lärare kör också motorcykel och undervisar dig via komradio som har tvåvägskommunikation. Vår MC-bana för banträning ligger på Bråvalla. Där tränar du krypkörning samt balans- och bromsövningar. Vi erbjuder banträning i mindre grupp för att din körträning ska bli så kostnadseffektiv som möjligt och rekommenderar att du varvar din körkortsutbildning med privat övningskörning om du har möjlighet.

Vi har hojar för alla behörigheter. Du som vill ta körkort på tung eller mellanhoj får övningsköra på populära och lättkörda Yamaha MT-07. Du som vill ta körkort på lätt hoj får övningsköra på lättkörda Yamaha MT-125. Alla våra motorcyklar är utrustade med ABS-bromsar för din säkerhets skull.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister. Du får kunskaper och insikter i hur alkohol, droger, trötthet och andra faktorer påverkar din förmåga att köra motorcykel på ett säkert sätt. Stort utrymme ges för reflektioner och diskussioner och för att bli godkänd måste du aktivt delta i dessa. Riskutbildning 1 kan genomföras redan i början av utbildningen. Utbildningens längd är 3 timmar plus rast.

Boka här

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en praktisk utbildning som sker på manöverbana där du får öva dig i verklighetsförankrade trafiksituationer som är förknippade med motorcykelkörning. Du får praktiskt öva dig i hur du med rätt kurvteknik, bromsteknik och hastighetsanpassning kan undvika att hamna i farliga trafiksituationer. Du får kunskap i hur du skapar säkerhetsmarginaler och hur du kan öka din synbarhet och ditt samspel med andra trafikanter. Utbildningen syftar till att öka din riskmedvetenhet, självinsikt och medvetande om dina egna begränsningar. Riskutbildning 2 görs i slutskedet av din utbildning då det ställs stora krav på att du kan manövrera en motorcykel på ett säkert sätt. Utbildningens längd är 4 timmar plus rast.

Boka här

Förarprov på trafikverket

Kunskapsprov och körprov utförs på Trafikverket och bokas i samråd med din trafiklärare. Du måste ha genomfört och blivit godkänd på riskutbildning 1 och 2 för att få göra kunskapsprov. För att kunna boka körprov måste du ha ett godkänt kunskapsprov.

Anpassat teoriprov

Priser MC-körkort

Startpaket MC 12 365 kr

Du blir PREMIUM-elev hos oss och får 5% rabatt på ordinarie pris på alla dina körlektioner med MC, inklusive banträning i grupp och riskutbildning 2 MC.

Det digitala teorimaterialet ”Körkortsboken” i 1 år

Riskutbildning 1 MC

Riskutbildning 2 MC

2 st Banträning i grupp á 80 min

3 st Privatlektioner MC á 80 min

Syntest för körkortstillstånd

PREMIUM-priser

Körlektion 80 min som PREMIUM-elev MC 1425 kr
Mängdträning på manöverbana (grupplektion 80 min) som PREMIUM-elev MC 1120 kr
Riskutbildning 2 som PREMIUM-elev MC 3600 kr

Ordinarie priser

Körkortsboken MC 1 månader 349 kr
Körkortsboken MC 3 månader 798 kr
Körkortsboken MC 6 månader 1150 kr
Körkortsboken MC 12 månader 1400 kr
Körlektion 80 min 1500 kr
Mängdträning på manöverbana (grupplektion 80 min) 1179 kr
Riskutbildning 1 950 kr
Riskutbildning 2 3789 kr
Lån av MC vid förarprov samt 60 min uppvärmning (endast våra elever) 1900 kr
PREMIUM-elev MC 502 kr
Syntest för körkortstillstånd 200 kr
Privat teorihjälp 40 min 500 kr
Privat teorihjälp 60 min 750 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där egen utredning finns 500 kr
Ansökan om anpassat kunskapsprov där inte egen utredning finns 900 kr

Trafikverkets Avgifter

Kunskapsprov 325 kr
Fotografering vid kunskapsprov 80 kr
Körprov 1650 kr
Tillverkning av körkort (Transportstyrelsens avgift) 280 kr