Våra avtalsvillkor 

Helens för körkort AB  drivs som ett aktiebolag sedan 2003 av Helen Melchersson.  
Vi är STR Guldmedlem för din trygghet och tillämpar STR.s praxis (www.str.se) 
Vi är godkända för F-skatt. 

Avtalsvillkor – Helens för körkort AB

§1 Acceptera avtalsvillkor 
Genom köp hos Helens för körkort AB blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor. 

§2 Minderårig 
Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor. 
Du ska kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare, om samtycket inte kan skaffas på annat godtagbart sätt. 
Dina föräldrars eller annan förmyndare skrivs in som din kontakt i systemet och därmed anses samtycket vara bekräftat. 

§3 Dina personuppgifter 
Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Dina personuppgifter skyddas av GDPR. Dina uppgifter raderas delvis när vi arkiverar dig och delvis enligt regler från skattemyndigheten samt Transportstyrelsen. Eventuella syntester sparas i 2 månader men inte i våra system. 
Du har tillgång till de uppgifter vi lagrat i elevcentralen. Här kan du även exportera dina uppgifter. All data hanteras på en säker server som driftas av STR Service AB i Landskrona. 
Var noga med att alltid informera oss/uppdatera ditt konto om du byter adress, telefonnummer och e-post för vår kontakt med er. 
Du kan själv ändra dina personuppgifter på elevcentralen. 

§4 Personligt konto via Elevcentralen 
Som kund har du tillgång till Elevcentralen från betalningsdatum till den period du tecknat löper ut, högst 24 månader, eller dagen du får ditt körkort. 

Ditt konto är personligt. Inloggning och lösenord skall användas av dig, du har själv ansvar för att skydda detta. 
Det är upp till kunder att ansvara för att ha ett giltigt körkortstillstånd och att informera om giltighetstid. 
Helens för körkort AB är inte ansvariga för eventuell skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto. 
Helens för körkort AB förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten. 

§5 Priser och Betalning 
Aktuella priser hittar du på vår webbplats. Priserna kan komma att ändras under utbildningens gång. 
För att kunna tillgodoräkna sig rabatterna i våra paket krävs förskottsbetalning samt att hela paketet nyttjas. Priserna i ett paket gäller under den tid som angivits i paketet från betalningsdatum och berörs då ej av eventuella prisändringar. 
Det är kundens ansvar att hålla reda på hur många lektioner som genomförts, kontrollera sitt saldo. Helens förbehåller sig rätten att lägga till en extra avgift på 50 kr för lektioner som betalas i efterskott.  Presentkort har en giltighetstid på 24 månader. 
Vi tar emot betalningar online via bankkort, swish, faktura eller bankgiro. 
Vill du dela upp din betalning utan ränta, ta kontakt med oss på kontoret så hjälper vi dig med en ansökan till Resursbank. 

§6 Fakturering 
Helens för körkort AB tillämpar fakturabetalning för de produkter och tjänster som kunden köper och som inte betalas vid kurs eller köptillfället. Fakturan skickas till den adress, som kunden uppgett. 
Administrationskostnad, 50 kr per faktura. 
Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden. Betalningsvillkor är 10 dagar. Vi använder oss av Billecta fakturaservice. 

§7 Avbokningsregler 
För avbokningar av körlektioner som sker senare än 24 timmar innan lektionen debiteras du full avgift. För avbokningar av kurser såsom riskutbildningar och introduktionskurser som sker senare än 72 timmar debiteras fullt pris. Vid sjukdom där läkarintyg kan uppvisas får ny tid bokas utan kostnad. Vid sen avbokning eller utebliven tid har trafikskolan rätt att ta ut fullt pris. 

§8 Intensivkurs 
Förskottsbetalade lektioner gäller endast under förbokade veckor.  Vid ev. avbokning av kurs senare än 7 dagar debiteras full avgift. 
Det är kundens ansvar att ha ett giltigt körkortstillstånd. Vid ej giltigt körkortstillstånd genomförs ej körlektioner, men kunden betalar fullt pris. 

§9 Paket 
Samtliga paket betalas i förskott och ska förbrukas inom 24 månader från betalningsdatum, om ej annat avtalats innan köp. 

§10 Bokning av körprov 
Om Helens ska boka/behålla bokad provtid för dig hos Trafikverket skall du vara klar och godkänd både teoretiskt via körkortsboken.se det enda systemet vi synkroniserar med och praktiskt i elevcentralen senast 3 vardagar innan bokat teoriprov. Annars bokas proven fram eller avbokas. 

§11 Inför lektioner 
Du som kund tar ansvar att ha ett gällande körkortstillstånd. Du ska ha med dig en giltigt legitimation. Du som kund kommer att göra utandningsprov/alkotest  vid varje utbildningstillfälle. Vid ej godkänt utandningsprov eller nekande genomförs ej körlektionen, men kunden debiteras fullt pris. 

§12 Upphovsrätt och nyttjanderätt 
Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt. 
Helens förbehåller sig rätten att stänga av personliga konton. 

§13 Friskrivning från ansvar 

Helens för körkort AB tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter. 

§14 Ändring av dessa  Avtalsvillkor 
Avtalsvillkoren kan komma att ändras under körkortsutbildningen. Då kommer detta att aviseras på elevcentralen. 
Ett godkännande av avtalsvillkoren via elevcentralen, anses att kunden accepterat avtalet. 

§15 Vid eventuell tvist 
Helens för körkort AB kommer göra allt för att du som kund skall bli nöjd. Skulle vi misslyckas med detta skall du som kund i första hand vända dig till Helen Melchersson eller Unni Melchersson på Helens för körkort AB. Som kund har du alltid rätt att vända dig till STR: Reklamationsnämnd (www.str.se) 

Avtalsvillkor 2023-11-08