Välkommen till riskutbildning del 2 för MC

Under denna utbildning kommer du få veta mer om de riskfyllda situationer som du kommer att möta i trafiken. Du kommer att få uppleva hur en liten förändring i din körning kan bli avgörande för hur olika trafiksituationer kan utveckla sig. Vi hoppas att denna utbildning ska göra din karriär som motorcykelförare mindre riskfylld. Vi hoppas också att den ska förhindra att just din karriär slutar vid sidan av vägen.

Plats

Utbildningen utförs på Bråvalla Halkbana. Följ länken eller sök efter ”Bråvalla Halkbana” på Google Maps för att hitta dit. Det är viktigt att vara på plats i god tid innan avsatt tid så att du hinner byta om till MC-kläder och skyddsutrustning.

Krav på föraren

Risktvå MC är en riskutbildning och ingen körutbildning. Kursen innehåller praktiska och teoretiska övningar. För att den ska kunna genomföras på ett säkert sätt krävs det att du kan hantera motorcykeln väl. Kursen ska ligga i slutet av din utbildning. Vi har därför formulerat kravet på din körning så här:

”För att kunna genomföra kursen på ett säkert sätt och med godkänt resultat krävs det att du har så stor körskicklighet att du rutinmässigt och utan problem kan hantera motorcykeln i såväl landsväg- som stadstrafik”. 

Är din körskicklighet inte tillräcklig kommer din lärare att avbryta din övning. Du får då återkomma vid ett senare tillfälle när du övat upp din körning. Avbryts övningen är kursavgiften förverkad och vid nästa tillfälle kommer du få betala fullpris igen.
Tänk på att du måste kunna legitimera dig på kursen. Ta alltså med en godkänd id-handling.

Genomförande av utbildningen

I början av utbildningen genomförs en uppvärmning där man får lära känna cykeln och där läraren får chans att bedöma om alla kan hantera motorcykeln tillräckligt bra. Det finns ingen anledning till att vara nervös om man är trygg med att växla, bromsa, svänga och gasa.

Utbildningen är ca 4 timmar lång och omfattar:

  • Hastighet
  • Säkerhet
  • Körning under särskilda förhållanden

När du bokar din riskutbildning så ingår även lån av motorcykel samt skyddskläder och hjälm.

Avbokningsregler

Anmälan är bindande, vid eventuellt återbud skall detta ske senast 3 helgfria dagar innan kl.12:00. I annat fall debiteras full kursavgift.

Obs! Viktigt att du tar med dig giltig legitimation.

Hoppas du ser framemot detta lika mycket som din kursledare!

Välkommen!