Välkommen till riskutbildning del 2 för personbil

Riskutbildning del 2 brukar också kunna kallas för risktvåan eller halkan och är en obligatorisk utbildning. Både den teoretiska och den praktiska riskutbildningen måste vara giltiga och godkända innan du kan skriva ditt teoriprov.

Upplägg

Riskutbildning del 2 är en praktisk utbildning där du får uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Du får prova på din egen körförmåga samt bilens egenskaper och begränsningar på olika väglag. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 4 deltagare per lärare. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster och utförs på Bråvalla Halkbana.

Man ansvarar själv för att ta sig till Bråvalla Halkbana. Det är viktigt att befinna sig på plats i god tid innan utbildningen startar.

Krav på föraren

Riskutbildning del 2 bör utföras i slutet utav din körutbildning då det ställs en del krav på dig som förare. Om man inte har tillräckliga körkunskaper sedan innan finns en risk att man blir underkänd på riskutbildningen, samma sak gäller om man inte deltar och är aktiv under utbildningens gång. Skulle du bli underkänd på kursen eller inte slutför den så är kursavgiften förbrukad och du kommer få betala fullpris då du gör om riskutbildningen.

Att tänka på

  • Du ska ha med dig giltig legitimation
  • Ta gärna med dig en frukt och/eller något att drickbart. Du får även fika i pausen (meddela oss om du har någon allergi)

Avbokningsregler

Anmälan är bindande, vid eventuellt återbud skall detta ske senast 3 helgfria dagar innan kl.12:00. I annat fall debiteras full kursavgift.

Varmt välkommen!