Välkommen till riskutbildning del 1 för MC

Riskutbildning del 1 eller riskettan som den även kallas är en av två obligatoriska utbildningar för att ta MC-kort. Utbildningen måste vara genomförd och godkänd innan man kan skriva sitt kunskapsprov på Trafikverket.
Riskettan för MC är inte detsamma som för personbil, utan det är två separata utbildningar som båda är obligatoriska för vardera behörighet.

Kursens uppbyggnad:

På kursen är det max 16 stycken deltagare och den tar ca 3,5 timme inkl. fikapaus. På kursen tar vi upp ämnen som berör oss när vi skall ta beslut i trafiken, dessa är bla. riskbeteenden, trötthet, alkohol och droger. Vi nyttjar varandras erfarenheter och delar med oss till varandra. Vi ser bla. på film och berör olika frågeställningar, diskuterar två och två eller i något större grupper. Syftet och målet är att vi har noll-visionen hela tiden som fokus. Du skall få mer kunskap om dig själv och hur andra tänker och handlar i trafiken. Hur du själv kan tänka för att undvika olycka, bli svårt skadad eller utsätta andra för onödig fara.

Övrigt att tänka på:

  • Vid kurstillfället måste du visa upp en giltig legitimation.
  • Kom minst 10 min före kursstart för legitimationskontroll.
  • Du som kursdeltagare måste kunna förstå och behärska svenska, annars ta med egen tolk för kursen. Meddela detta i så fall vid bokning då även tolken bör bokas in på kursen då denne tar upp en plats i salen.

Avbokningsregler:

Anmälan är bindande, vid eventuellt återbud skall detta ske senast 3 helgfria dagar innan kl.12:00. I annat fall debiteras full kursavgift. Om du inte dyker upp på ditt bokade tillfälle debiteras också full kursavgift.

Plats:

Under rådande pandemi hyr vi en större lokal för att vi ska kunna hålla avstånd till varandra under kursen. Riskutbildningen hålls ute på Bråvalla Halkbana.

Välkommen!