Välkommen till din utbildning för personbil

Här nedan följer information som är viktig för dig som kund att veta om trafikskolan.

Vi finns här för att hjälpa dig bli en säker förare och kommer göra allt för att du ska få den bästa utbildningen och servicen på ett trevligt och effektivt sätt. Trafikskolan i Norrköping drivs av Helen, som även är trafiklärare. Trafikskolan i Söderköping drivs av Unni, som även hon är trafiklärare. Utöver Helen och Unni finns 6 lärare till: Amir, Daniel, Eric, Mattias, Michel och Jessica.

På kontoret kommer ni mestadels ha kontakt med Cilla, Tilda och Angelica

Bra att veta

 • Kontoret har telefontid måndag-fredag 09:00-13:00
 • Du når oss lättast via mail, info@helensforkorkort.se
 • Våra lokaler i Norrköping finns öppna för besök måndag, tisdag och torsdag 9-18, onsdagar och fredag 9-16.
 • Våra lokaler i Söderköping finns öppna för besök tisdagar 9-18.
 • En traditionell utbildning tar ca 3-4 månader om man kör ca 1-2 gånger i veckan. Detta är såklart individuellt, men snittet i Sverige på hur många körlektioner man behöver på trafikskola ligger mellan 25-30 st.
 • I början av din utbildning kommer en Nivåkoll att genomföras. Denna lektion är på 80 minuter där vi gör en så omfattande kontroll som möjligt på vad du kan, hur du tar till dig kunskap och hur vi ska planera din utbildning framåt. För att du ska kunna testas på så många olika delar som möjligt i trafiken så utförs denna i en automatväxlad bil.
 • En länk med inlogg skickas till dig via sms till Elevcentralen.
 • Lägg gärna in en bild på dig själv på Elevcentralen.

Körkort nu med Elevcentralen.

Så här jobbar du med Elevcentralen:

Ladda ner appen ”Körkort Nu med elevcentralen” på Google Play eller i App Store. Du kan också välja att logga in via en webbläsare direkt på www.elevcentralen.se. Logga in med ditt personnummer eller din mailadress (som du uppgett vid inskrivningen), samt det lösenord du valt via länken du fått från trafikskolan. Observera att länken till att skapa lösenordet endast är aktiv i 24 timmar efter att du mottagit denna, så skapa ditt nya lösenord så snart du fått länken. Lösenordet ska sedan bestå av 12 tecken med minst en liten och en stor bokstav samt minst en siffra.

På elevcentralen kan du även se dina inbokade tider, trafiklärarens kommentarer kring din körning mm.

 1. Plugga – Börja här. Här finns Körkortsboken, filmer övningar och bildsekvenser. Skaffa så mycket kunskaper du bara kan innan du gör dina tester. När du sen svarar på frågorna får du alltid en feedback på vad som är rätt eller fel. 
  • Självvärdering – Här kan du notera om du tyckte kapitlet var svårt så du kan gå tillbaka och läsa mer.
  • Frågor – Här testar du dina kunskaper på detta kapitel, även här får du en feedback. Får du inte 100% rätt så kan du ”repetera momentet”. Gör sedan alla moment klara med 100% innan du går vidare.

 2. Snabbtest – Här kan du testa dig själv på 10 frågor där du också får reda på vad som är rätt och fel. Perfekt att göra som en snabbrepetition av teorikunskaperna under utbildningens gång.

 3. Anpassat test – Testa dig själv på sådant du har svårt för. Eller bygg upp testen på liknande sätt som sluttesten, genom att välja 70 frågor, 50 minuter, alla ”frågetyper” och alla ”moment”. Det är fördelaktigt att jobba vidare med dom anpassade testen när du har fått minst tre godkända sluttest, då det inte är samma frågebank som används.

 4. Sluttest – Vänta med detta tills allt annat är klart. Här får du 70 frågor på 50 min. För att bli godkänd krävs att du har 90% rätt på frågorna, här får du ingen feedback på dina besvarade frågor. När du har gjort ett sluttest rekommenderar vi att du går tillbaka i ”plugga”-delen och läser på dom momenten där du har fått fel på.

 5. Vägmärken – Här hittar du Sveriges alla vägmärken med förklaringar.

 6. Vägmärkeskollen – Här finns obegränsat med vägmärkestest.

Bokning

 • Du bokar dina lektioner på Elevcentralen, där kan du se 8 veckor framåt i tiden. Behöver du hjälp att boka första gången eller vill du boka längre fram än 8 veckor så hör du bara av dig.
  Försök att hålla dig till 1-2 lärare och minst en lektion i veckan, för att inte tappa för mycket.
 • För att inte riskera att få ett långt uppehåll på körlektionerna på trafikskolan så rekommenderar vi att du har god framförhållning vid bokning. Boka hellre för mycket lektioner än för lite.
 • Avbokning av körlektioner måste ske senast vardagen innan, före klockan 12:00, annars debiteras full avgift. Avbokning på kurser och riskutbildningar måste ske senast 3 vardagar innan, före klockan 12:00.
  Detta görs via mail, telefon eller i vissa fall på Elevcentralen.
 1. Mina bokningar – Här hittar du alla dina bokade lektioner och kurser.

 2. Körlektioner  – Här ser du vecka för vecka vilka lektioner som finns på respektive lärare. Klicka på lektionen du vill boka och sedan på knappen ”Boka”. För att kunna boka in dig på en lektion måste ditt körkortstillstånd vara godkänt och registrerat hos oss. Hör av dig om du har ett godkänt tillstånd, men som inte är regitrerat hos oss.

 3. Teorilektioner – Här ser du vecka för vecka när vi har våra digitala teorilektioner. Dom ligger oftast var tredje vecka och det är tre tillfällen som alla bör bokas då dessa sitter ihop.

Ladda ner manualen nedan för mer information om hur du använder Körkort nu med Elevcentralen:

Betalning

Du ansvarar förstås själv för att du betalar dina lektioner INNAN du utför dem. Betalning gör du i första hand genom att lägga till saldo på vår e-handel.

Kan du inte betala via e-handel gäller Swish på nummer: 123 105 93 28, skriv då elevens namn/personnummer i kommentarsfältet. Det går också att betala via bank-giro med nummer: 5672-2929. Samma gäller där med att skriva namnet/personnumret på eleven pengarna ska sättas in på. Viktigt att komma ihåg är att bankgirobetalningar tar ett par dagar att komma in, och pengarna måste vara oss tillhanda senast samma dag som körlektionen körs.

I sista hand har vi möjlighet att ta emot betalning på plats på kontoret med kort under våra öppettider. Vi är kontantfria.

Riskutbildning och provbokning

 • Bokning av riskettan kan du göra så snart som möjligt. Finns inga krav på förkunskaper.
 • Risktvåan bör ligga så sent i utbildningen som möjligt, då man riskerar att bli underkänd på utbildningen om man inte har tillräckliga körkunskaper. Prata med din lärare och kom överens om när det är dags att boka, sedan kan kontoret hjälpa dig med själva bokningen.
 • För att kunna boka prov behöver du göra upp en plan tillsammans med din lärare efter att denne har sett dig köra ett antal gånger. När ett prov är bokat kräver vi att planeringen fram till provet hålls. Det innebär att det antal lektioner läraren bedömer att du behöver ska hållas, om inte läraren kommer fram till någonting annat.
 • För att du ska kunna genomföra ett förarprov hos Trafikverket, som trafikskolan har bokat åt dig, så ställs krav på dig. Dessa krav har vi på trafikskolan från Transportstyrelsen och går inte att ändra. Du ska ha genomgått alla utbildningsdelar i ”Plugga” på Elevcentralen och utfört minst 3 godkända ”Sluttest” när det återstår 1 vecka till ditt teoriprov. Du ska också ha hållit planen din lärare har gjort upp för dig, gällande hur många lektioner du behöver innan prov. Om inte din lärare har gjort bedömningen att lektioner kan bokas av.

Vi hoppas att du ska trivas och utvecklas hos oss!