B-Körkort – Körkort för personbil


Hos oss får du en körkortsutbildning som tar dig ut i trafiken som en säker förare. Du kan välja manuellt växlad bil eller automatväxlad bil. Vi arbetar noggrant med de kunskaper och verktyg som krävs för att klara Trafikverkets förarprov.

För att få börja övningsköra måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Följ denna länk och ansök om elektronisk betalning för snabb handläggning. Vi hjälper dig gärna med ditt syntest här på trafikskolan.

Som elev hos oss kan du övningsköra i SAAB-93, Toyota Avensis, Opel Astra eller Volvo V40 Cross Country. Bilarna är lättkörda och har en förarkomfort utöver det vanliga. Vi strävar alltid efter en hög effektivitet i varje lektion så att din utbildning inte kostar mer än nödvändigt. Varje körlektion är 40 minuter.

För dig som vill ha körkort på automat är övningsbilen Toyota Prius elhybrid.

När är nästa teoristart?   Klicka här så får du veta

Ta körkort för personbil hos Helens i Norrköping

Riskutbildning 1

Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp med max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive pauser.  För att bli godkänd måste du som elev aktivt delta i diskussioner och övningar. Det  är du som tillsammans med resten av gruppen ska reflektera och diskutera kring de ämnen och frågeställningar som tas upp.

Följ länken för att  boka kurstillfälle.

Syfte och mål med riskutbildning del 1

Riskutbildning del 1 kan genomföras redan i början av utbildningen och är sedan giltig i fem år. Kursen  ger dig kunskaper och insikter om ditt eget säkerhetstänk och hur alkohol, droger, trötthet och andra riskbeteenden påverkar din körförmåga.

Målet är att du efter avslutad utbildning ska inse betydelsen av att ta avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning samt att förstå vikten av att vara utvilad och koncentrerad som förare.

Riskutbildning 2

När det är dags för dig att genomföra den obligatoriska riskutbildning del 2, halkbanekörning så hjälper vi på trafikskolan dig att boka tiden.
Vi träffas alltid hos oss på trafikskolan innan vi gemensamt tar oss ut till Bråvalla Halkbana.