B-Körkort – Körkort för personbil


För att få börja övningsköra på trafikskolan måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Följ denna länk om möjligt ansök och betala elektroniskt för snabb handläggning. Syntesten hjälper vi dig med på trafikskolan.

Hos oss kan du övningsköra i SAAB-93, Toyota Avensis eller Opel Astra. Bilarna är lättkörda och har en förarkomfort utöver det vanliga. Allt för att få så effektiva lektioner som möjligt så din utbildning inte kostar mer än nödvändigt. Körlektions längd är 40 minuter.

För dig som vill ha körkort på automat är övningsbilen Toyota Prius elhybrid.
När är nästa teoristart? Klicka här så får du veta

Teori och Förarprov på Trafikverket

Vi hjälper dig med bokning av dessa tider. Ibland har Trafikverket långa köer vilket kan påverka din utbildningstid.


Riskutbildning 1

Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp med max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är 3 timmar exklusive raster.  För att bli godkänd måste du som eleven deltag aktivt i diskussioner och övningar. Det  är du som tillsammans med resten av gruppen ska reflektera och diskutera kring de ämnen och frågeställningar som tas upp.

Följ länken för att  boka kurstillfälle.

Syfte och mål med riskutbildning del 1

Riskutbildning del 1 kan genomföras redan i början av utbildningen och är sedan giltig i fem år. Utbildningen  ger dig kunskaper och insikt i hur alkohol, droger, trötthet och ett riskfyllt beteenden påverkar din körförmåga.

Målet är att eleven efter genomgången utbildning ska inse betydelsen av att ta avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning samt vikten av att vara utvilad och koncentrerad som förare.

Riskutbildning 2

När det är dags för dig att genomföra den obligatoriska riskutbildning del 2, halkbanekörning så hjälper vi på trafikskolan dig att boka tiden.